Press "Enter" to skip to content

Șosete colorate – mesaj anti – bullying?

Există cazuri de bullying în școala ta? Ai fost vreodată agresat fizic sau verbal de către colegi ori de către profesori? Ai agresat, la rândul tău, pe cineva? Ce am putea face să schimbăm asta?

La sfârșitul lunii martie, Școala „Al.I.Cuza” a desfășurat o activitate anti-bullying cu numele de „Ziua Șosetelor Ciudate și Desperecheate”. Prin această acțiune, școala a dorit să transmită că e bine să fim diferiți și, în consecință, să descurajeze orice tip de bullying generat de diferențe.

În cadrul evenimentului, elevii și profesorii școlii au prins șosete de culori diferite, în cârlige, de gardul care împrejmuiește terenul de sport, iar în acel moment sute de șosete colorate au umplut peste 10 metri de gard. Inițiativa activității a fost apreciată de multe persoane și din interiorul și din afara școlii. Dar oare asta va schimba ceva?

Poate unii ar spune că activitatea a fost benefică, iar alții ar susține contrariul. Dar important este că s-a dat un semnal de alarmă pentru noi toți. Iar viitorul depinde de atitudinea noastră, a fiecărui elev, a fiecărui profesor. La modul real, nu ar trebui să avem nevoie de șosete desperecheate ca să înțelegem și să respectăm că suntem diferiți.

Andy Moisă, clasa a IV-a, elev la Școala ,,Al.I.Cuza” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.