Press "Enter" to skip to content

Star Delice Bacău – ”Raiul copiilor”

Star Delice este un loc minunat, aflat pe Calea Mărășești, nr. 12, în Bacău. Eu cred că acest loc poate fi numit pe scurt ”Raiul tuturor copiilor”. Dar pentru cei ce nu au apucat încă să intre în acest loc de poveste o să apară întrebarea ”De ce poate fi considerat acest loc Raiul copiilor?”. Răspunsul apare în mintea mea precum iese acel iepure magic din pălăria magicianului. Este atât de simplu, dar atât de simplu acest răspuns, încât până și cel mai incapabil om poate să înțeleagă sau chiar și un bebeluș ce intră pentru prima dată în acest loc de vis. E atât de frumos. Și atât de mov! E locul perfect.

Așadar, răspunsul este… pam, pam, pam… să bată tobele soldățeilor de jucărie… pam, pam… Star Delice e paradisul dulciurilor! Sunt dulciuri pregătite după rețete noi, dar, totodată, ca acelea ale bunicii, făcute demult, acasă, combinate cu tot ce este nou și extravagant acum. Mai exact, dacă ți-e poftă de o înghețată cum nu ai mai mâncat niciodată și care te duce cu gândul la vestitele gelaterii italienești, e simplu: mergi la Star Delice și înghețata mult dorită, cu rețetă parcă din Italia venită, primești. Sau poate îți dorești un milkshake delicios, cum în altă parte în oraș nu gasești. Nici o problemă, dacă ai intrat înăuntru, un om drăguț, ca din povești, te va surprinde de îndată cu băutura preferată. 

Pentru că sunt și adulți care postesc, sau poate ești alergic la lapte, dar ți-ai dori și tu ceva mai gustoșel, cu doamna de acolo dacă vorbești, de îndată, cât clipești, cupa o pregătește și cu un zâmbet de zână ea te servește. Ce arome să aleg? Să fie frozen, aromă de mentă, cremă de whisky, lămâie, cacao, și altele, sau poate o combinație?

Dacă încă nu ai fost convins de magia acestui loc și de faptul că este un rai al bunătățurilor enumerate mai sus, alege una din două, mergi sau nu mergi, dar stai așa, amigo, că acest loc fantastic mai are ceva ași în mânecă.

Cel mai important as este deținut de wafe. De ce wafe? Pentru că, pe lângă meniurile super delicioase, îți poți personaliza wafa după propiul gust. Când te uiți în meniu, printre recomandări, apare mereu întrebarea: ”Ce aromă să iau de această dată, să fie oare asortată cu modul meu de a mă simți azi?”.

Dar, după atâta dulce, poate vi s-a făcut sete. Stai fără griji, există și băuturi minunate, unicate. Nu găsești aici doar ceaiurile clasice, ci și cele mai bune ceaiuri de fructe și de iasomie, pe care le-ai putea bea în Bacău; apele sunt cam aceleași, dar fresh-urile sunt originale și specifice locului. Dar pentru că tot e iarnă și frig afară, nu vă este poftă de o ciocolată caldă? Ei, atunci Star Delice e locul potrivit pentru cea mai bună ciocolată caldă din oraș. Domnul de acolo o prepară râzând, de parcă ar fi prințul din poveste, ce creează cu dragoste ceva pentru prințesa lui, deci o ciocolată caldă divină, scoasă dintr-un story fantasy, cu frișcă naturală din Gardenia, cu bezele moi ca acelea din Rizty City, iar ciocolată de sub frișcă pare a fi cea din Harry Potter. Dacă nu ai auzit de toate acestea, nu e vina mea că ai ajuns la o vârstă fără să citești suficient. Poți lua și o carte cu tine în acest loc minunat, cu condiția să stai la masa de lângă geam. Îți va da, așa, un sentiment suprem de inteligență. Dacă ți se pare că am exagerat un pic, sau mai mult, îți sugerez să vizitezi măcar o dată Star Delice și îmi vei da dreptate după, pentru că merită mult mai multe laude. Pe mine m-a cucerit. Cred că e acel loc de care zic adulții că te-ai îndrăgostit.

Să revin, acum. E imposibil, deci, să nu îți fi plăcut chiar nimic din tot ce are acest loc minunat, dar dacă ții morțiș să fii simandicos, te anunț că aici ceaiurile vin în ceainice ca acelea din filmele englezești pentru ”ceaiul de la ora 5”. Nu mai spun nimic, pentru că, de acum, e treaba ta să îl descoperi. Voi pune câte o poză din ce am degustat totuși ca să vezi tu, cititorule, câtă dreptate am.

Dar să merg mai departe și să trec la un al doilea mare as, care ar fi clătitele uriașe, de la sud, la nord, de la vest, la est. Cea mai mare problemă la acestea este că sunt mult, dar mult prea bune, iar porția e una gigant, în farfurie mare, și dispusă în patru straturi, peste care vine cea mai delicioasă dulceață de casă, fără zahăr.

Of, am uitat ceva. Atenție, atenție! Lucrurile cele mai delicioase din ținutul Star Delice vin însoțite de… pam, pam… o super înghețată de vanilie! Deci, fie că ai comandat wafe sau clătite, vei primi gratuit minunata înghețată.

O problemă ar fi că eu nu pot să vă zic chiar tot meniul, pentru că nu ați mai cerceta, să îl descoperiți voi, alături de cei dragi vouă, și nu ar mai avea niciun farmec.

O să subliniez cuvântul poveste, pentru că acest loc este de poveste, iar în caz că există vreo persoană care nu este convinsă, încă, de faptul că acest loc este delicios, o invit să cerceteze, și va descoperi Raiul din orașul Bacău.

Vă mai zic ceva, în încheiere: locul acesta are multe secrete, ce trebuie descoperite personal, chiar de tine, da, chiar de tine, care citești aceste rânduri acum. Eu nu pot să mai zic decât că doar 5 stele este prea puțin, deci eu îi dau 10 stele, din 5, fiind după părerea mea un loc pentru persoanele ce vor amintiri de neuitat!

Text & imagini: Maria-Alexandra VAMAN, 11 ani, elevă în clasa a V-a A, la Școala „Dr. Alexandru Șafran”, membră a Cercului de Jurnalism, de la Palatul Copiilor din Bacău

Comments are closed.