Press "Enter" to skip to content

Swimathon, o șansă la succes

Joi, 15 iunie 2017. Unii ar putea crede că a fost o zi obișnuită, dar pentru mine a însemnat mult. A fost ziua în care mi-am susținut cauza pentru care lupt. În acea zi am simțit cu adevărat că jurnalismul îmi este pasiune și nu obligație. A fost ziua în care eul meu lăuntric țipa de bucurie. La început nu știam de ce, dar cu timpul mi-am dat seama că vocile, oamenii, emoțiile răspândite pretutindeni și căldura lumii mă făceau să mă simt așa împlinită.

Swimathonul poate fi catalogat de un neparticipant ca un simplu concurs de caritate. Dar pentru cineva care a simțit și a trăit acele momente, rezultatul este diferit. Nu m-am gândit înainte că sala aceea era plină cu oameni care aveau același interes ca al meu: să-și susțină cauza. Să vezi privirile emoționate ale concurenților și, chiar dacă zgomotul nu permitea, să auzi altceva, să reușești să distingi strigătele, de bătăile inimilor tuturor celor ce luptau pentru noi, pentru cauza noastră, ”Junior Journalists”. Iar sentimentul că un om, pe care tu nu îl cunoști, te susține, este uimitor.

Bazinul era plin cu înotători de toate vârstele, pricepuți sau nu în domeniu, dar determinați să dea tot ce aveau mai bun. Și chiar dacă era un concurs, acești oameni ne-au învățat o lecție de corectitudine, distracție și veselie. Acești oameni mi-au inspirat că, dacă zâmbim și lucrăm împreună, situațiile se schimbă în bine. Și asta nu o să uit. În ipostaza de mic jurnalist am realizat că simțurile mi se amplifică și emoțiile îmi cresc. Prin sufletul și ochii mei am reușit ca prin câteva interviuri și poze făcute să simt euforia și omenia participanților.

Swimathonul reprezintă arta de a îmbunătăți lumea, prin joacă dar și prin muncă. El este motivul care ne determină să afirmăm că mai sunt și oameni altruiști pe care te poți baza. Și chiar dacă nu toți câștigăm, împreună suntem mai puternici și ajungi să înțelegi că în general viața înseamnă mai mult altruism decât bani. Iar asta am invățat-o aici, cu toți oamenii care mi-au demonstrat-o.

Diana Pecher, clasa a VII-a, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto 1: Imagine Swimathon 2017
Foto 2: Diana Pecher o intervievează pe prof.dr. Nela Dumea, directoarea Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *