Press "Enter" to skip to content

TikTok, trenduri și capcane

TikTok este o platformă de socializare bazată pe crearea si consumarea de video-uri scurte si amuzante. Înainte de a vă instala această aplicație, cred că 20% ați citit că aveți nevoie de acord parental și că limita inferioară de vârstă este 13+. Cu toate aestea, sunt foarte mulți minori care o folosesc, chiar mai mici de vârsta de 13 ani. În 2021, din cauza unui trend de pe TikTok, o fetiță de 10 ani din Italia a murit sufocată, încercând să îndeplinească o provocare extremă.

Mulți părinți sunt nemulțumiți de această aplicație, dar o ignoră. Totuși, ea este folosită si de adulți, care par să nu fie capabili să își dea seama că în comunitatea Tik Tok sunt prezenți și copii, deși nu au acord parental, și folosesc un limbaj neadecvat minorilor.

TIK TOK a fost lansată în septembrie 2016 de catre o firma chinezeasca – BYTE DANCE, și în trecut se numea Musically. În prezent, aplicația este disponibilă în 39 de limbi și 141 țări, pe telefoane mobile și pe desktop. Are doua feed-uri de navigare – Following (Urmarești) și For you (Pentru tine) – iar funcția de căutare te ajută să găsești anumiți utilizatori, melodii și sunete.

În România, sunt aproximativ 3,9 milioane de utilizatori TikTok, și popularitatea aplicației în țara noastră este într-o creștere accelerată.

Sfatul meu pentru părinți este să își supravegheze copiii atunci când folosesc aplicația, pentru că, pe lâmgă trenduri amuzante, există și capcane și conținut neadecvat pentru minori.

Emanuel Șolot, elev, în clasa a V-a, la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Bacău și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.