Press "Enter" to skip to content

Ultima zi de toamnă în Bacău

Ce înseamnă pentru tine o zi perfectă de toamnă? Este ca o plimbare răcoroasă în parcul colorat și plin de frunze? Sau este despre a sta în pat privind un film relaxant împreună cu familia? Sau poate dorești să ai o zi productivă, asa că începi să lucrezi de dimineață ca seara să poți fi liniștit și liber?

Pentru mine, o zi perfectă de toamnă este ca o plimbare lungă și relaxantă prin marele parc ”Cancicov”, cu o ciocolată caldă în mână, inspirând aerul rece, ce anunță iarna.

Toamna în Bacău e o toamnă specială și magică. E mereu colorată, acoperită cu o pătură de frunze mari și mici, chiar și în ultimele zile de noiembrie, cu apusuri frumoase și, uneori, chiar călduroase, cu Soarele portocaliu, care se ascunde după copacii înalți, dezgoliți de frunze. Mirosul toamnei e mereu răcoritor și umed, cu o vagă aromă de ploaie, ce ajunge până la noi din norii gri și pufoși.

Ție cum îți place toamna? Preferi o toamnă colorată și răcoroasă sau  vara fierbinte, cu Soarele arzător mereu, pe cerul senin? Cum alegi să petreci ultima zi din noiembrie? Oricum ar fi, alege să te bucuri de ea!

Text & photos: Ana Maria Braiș, elevă, în clasa a VI-a, la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.