Press "Enter" to skip to content

Un nou început al vieţii la Palat

Astăzi, 30 septembrie, de la ora 11, în Piaţa Tricolorului din Bacău, a avut loc “deschiderea porţilor” Palatului Copiilor, în cadrul căruia copiii se pot bucura de activităţi variate alături de profesori minunaţi.

Locul s-a umplut în mai puţin de jumătate de oră cu mulţi copii, unii dintre ei cunoscători ai Palatului, care şi l-au însuşit drept casă acum mult timp, iar alţii, noi persoane, nerăbdătoare să încerce cursurile și activitățile acestuia.

Veselia plutea în aer, până şi soarele s-a arătat. Se putea vedea o mare scenă lângă care stăteau profesorii pregătiţi pentru noul an. În strada pe care nu mai circulau maşini, sportivele de la cercul de handbal atrăgeau privirile, aruncându-şi mingile de la una la alta.

Elevii de la Cercul de Karting şi Educație rutieră nu se lăsau mai prejos şi, cu grijă, să nu lovească pietonii, îşi arătau talentul.

 

Într-un colţ stăteau mândre fetele îmbrăcate în costum popular, cu părul împletit. Ca nişte ”spioni”, elevii Cercului de Jurnalism se strecurau prin mulţime, surprinzând fiecare emoţie într-o poză. Câţiva dintre copiii noi se învârteau neştiutori, încercând să-şi gasească viitorii profesori cu care urmeză să petreacă clipe preţioase.

Toată lumea s-a strâns în jurul scenei, unde profesorii s-au prezentat şi au descris activităţile pe care le vor coordona, sperând că astfel vor atrage mai mulţi copii şi-i vor ajuta să-şi descopere talentul.

După puţin timp, fiecare cerc a dat o reprezentaţie, demonstrând frumuseţea şi utilitatea cursurilor practicate. Cercul de Chitară a dat startul, două fete atingând sufletele spectatorilor cu vocile lor acompaniate de instrument. A urmat de Cercul de Teatru, ai cărui elevi au dat o scenetă ce a uimit pe toată lumea. În curând, totul a prins mai multă energie, atunci când dansatorii Palatului au urcat pe scenă în aplauzele mulţimii. Cercul de Muzică ușoară nu s-a lăsat mai prejos, elevii acestuia uimind pe toată lumea cu vicile lor minunate.

Şi asfel, reprezentaţiile au continuat, arătând magia fiecărei activităţi în parte. La final toţi au plecat, lăsând în urmă misterul şi dorinţa de a încerca ceva nou.

Vă invităm şi pe voi să faceţi parte din marea familie a Palatului Copiilor din Bacău!

Text&imagini: Teodora Nistor, clasa a VII-a, elevă la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.