Press "Enter" to skip to content

Uniunea Artiștilor Plastici – de 50 de ani în Bacău

La ce vă gândiți când auziți cuvântul “artă”? O activitate care se bazează foarte mult pe răbdare, imaginație și creativitate, nu-i așa?

Răspunsul a fost dat vineri, 31 ianuarie, la Galeriile de Artă ”Alfa” Bacău, unde s-au sărbătorit 50 de ani de la deschiderea filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Organizatorii, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” și UAP Bacău, au celebrat acești ani printr-un expoziție cu tablouri din anii ’60, chiar ’70 și până în prezent. În timp ce iubitorii de artă admirau faimoasele picturi, la vernisaj, în mijlocul galeriilor și-au făcut apariția artiștii Dionis Pușcuță, fost președinte al filialei, și Carmen Poenaru, actualul președinte al filialei, care au ținut câte un discurs emoționant despre semnificația și istoria celor 50 de ani de artă în Bacău. De asemenea, printre foștii președinți s-au aflat și artiștii Vasile Crăiță Mândră și Mihai Chiuaru, care au rostit alte cuvinte despre această zi. În aceeași seară, a fost acordat și Premiul UAP Bacău pentru cel mai remarcant artist al anului 2019: sculptorul Gheorghe Zărnescu. 

La vernisaj a fost un public numeros și divers, fapt ce a dovedit că arta nu are granițe și că poate atinge oamenii, indiferent de vârsta, profesia ori pasiunile lor. 

Text: Paula Galiș, clasa a XI-a, elevă la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Foto: Romina Neagu, clasa a X-a, elevă la Colegiul Național ”Ferdinand I” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.