Press "Enter" to skip to content

Vacanță de două săptămâni pentru toți elevii

Vineri, 22 octombrie, Comitetul  Național  pentru  Situații de Urgență  (CNSU) a hotărât ca elevii sa intre într-o vacanță de două săptămâni. În mod normal, în perioada 25-31 octombrie, ar fi trebuit să fie în vacanță doar grădinițele și ciclul primar. Decizia ca toți elevii să intre în vacanță a fost luată din cauza faptului că școlile au fost afectate de  numărul mare de îmbolnăviri  de COVID-19,  atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor.

Nu se știe sigur dacă va fi o vacanță de doar de două săptămâni sau se va prelungi, având în vedere că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a precizat că există posibilitatea ca elevii să nu se întoarcă fizic la ore după două săptămâni. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, nu dorește, însă, ca vacanța să se prelungească mai mult de două săptămâni, deoarece ar fi foarte greu ca elevii să recupereze materia pierdută dintr-o perioadă mai mare de timp, fără prelungirea anului școlar și schimbarea structurii acestuia.

În acest moment, sigur este că toți elevii vor intra în vacanță de luni, 25 octombrie, ca măsură de combatere a pandemiei. Și că totul depinde de cum va evolua situația pandemică, iar acest lucru se va afla după zece zile.

Eliza – Ana Galița, elevă în clasa a VI-a, la Colegiul Național ”Vasile  Alecsandri” și la Cercul de jurnalism al Palatul Copiilor  Bacău

Comments are closed.