Press "Enter" to skip to content

Vacanță la Barcelona

Barcelona este un oraș plin de creativitate, distracție și inspirație, de aceea o vacanță în capitala Catalunyei poate deveni una atractivă. Clădirile lui Antoni Gaudi, grădina zoologică, acvariul, plaja sau muzeele fac din Barcelona un oraș plin de turiști, în care auzi toate limbile lumii.

Sagrada Familia este cea mai importantă creație a arhitectului Antoni Gaudi. Biserica, se spune, ar urma să fie terminată în 2026 și va avea cu un metru mai puțin decât muntele Montjuic. Gaudi a făcut intenționat acest lucru pentru ca biserica să nu depășească creația lui Dumnezeu, muntele. Din schițele lui Gaudi se observă că tot ce a construit a fost inspirat din natură.

Parcul Guell, proiectat și construit de Gaudi, este o altă atracție a Barcelonei. Copacii plini de papagali verzi, florile care miros foarte frumos și clădirile acoperite din cioburi de mozaic și sticlă fac din parc un loc plin de turiști. Casa Batlo sau Mila sunt alte două clădiri care poartă amprenta creației lui Gaudi.

De când am plecat de acasă mi-am dorit să văd două locuri; grădina zoologică și parcul de distracție Tibidabo. Bine, au fost mai multe, pentru că nu puteam să nu mănânc puțină ciocolată de la Muzeul de ciocolată sau să nu mă duc la plajă și să fac baie în Marea Mediterană.

Gradina zoologică are foarte multe animale, dar și un delfinariu. Din păcate nu am putut vedea leii, aceștia preferând să se ascundă de căldură. Pinguinii sunt cei care fac turiștii să râdă. A fost pentru prima dată când am văzut hiene în realitate. Grădina zoologică are foarte multe animale; elefanți, hipopotami, rinoceri.

În parcul de distracții Tibidabo m-am dat în tot ce mi-am dorit. Cel mai mult mi-a plăcut în montagne russe, în care m-am dat de patru ori.

Plaja Barcelonei este destul de mică. În schimb, Marea Mediterană este foarte limpede și am putut vedea pești destul de mari însă apa este destul de adâncă chiar de la mal.

În afară de aceste locuri de vizitat am descoperit că Barcelona este un oraș foarte curat. Papagalii sunt prezenți în fiecare copac, iar lumea este foarte civilizată. Ziua în care am plecat spre Bacău a fost una tristă pentru că aș fi vrut să mai stăm măcar o zi. Însă într-o zi mă voi întoarce la Barcelona pentru a vizita și ceea ce nu am reușit în această vacanță.

Alexia Barzaghideanu, 9 ani, elevă la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *