Press "Enter" to skip to content

Vacanță pentru toți elevii

De luni, 25 octombrie, școlile primare, gimnaziul și liceele vor avea vacanță timp de două săptămâni, ca soluție pentru diminuarea răspândirii virusului Covid – 2019, prezentată în noul set de restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), vineri, 22 octombrie. Informația a fost confirmată și de Ministerul Educației, care a emis în aceeași zi un ordin prin care dispune că ”în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal sunt în vacanță”.

Pe lângă această decizie, care îi vizează pe toți cei din mediul școlar, CNSU anunță și mai multe restricții pentru populație. Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile, persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie afară, după ora 22.00, până la 5.00 dimineața. Magazinele, restaurantele, sălile de spectacol, mallurile, sălile de fitness, cinematografele s.a se vor închide la ora 21.00. În schimb, pentru activitățile religioase nu va fi nevoie de vaccin. Activitățile în baruri, cluburi și discoteci vor fi interzise pentru o perioadă de 30 zile, de asemenea și evenimente private ( nunți, botezuri, înmormântări etc.)

Andra Vasilica Chiriac, elevă, în clasa a VII-a, la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” și la Cercul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Comments are closed.