Press "Enter" to skip to content

Viitorii campioni de Formula 1 au concurat la prima edițe a Concursului ”Cupa Moldovei”, organizat de Palatul Copiilor Bacău, la Pista de Karting ”Speed Park”

karting

Cu părul lor blond, cârlionțat, cu chipuri angelice și trupuri firave, par niște îngeri costumați în combinezoane de Formula 1. Dar privirea hotărâtă, pătrunzătoare, seriozitatea, spiritul de competiție dezvăluie viitori campioni. Au vârste între 6 și 16 ani, dar strunesc cu îndemânare kartul, la viteze pentru care trebuie curaj, atenție și responsabilitate.

Pista de Karting ”Speed Park” din Bacău a fost în zilele de 2 și 3 mai 2014 scena unui adevărat spectacol, oferit de elevi din nouă județe din Sud – Est-ul României, participanți la prima ediție a Concursului Interjudețean de Educație rutieră și Karting, organizat de Palatul Copiilor Bacău, la Pista de Karting ”Speed Park”. Sub soare puternic sau sub stropi de ploaie trecătoare, de mai, s-au aliniat la startul competiției concurenți cu vârste între 6 și 16 din Bacău, Brăila, Pitești, Adjud, Roman, Suceva, Vaslui, Iași, Tg.Ocna și Sfântu Gheorghe, care frecventează cursurile cercurilor de educație rutieră și karting la Palatele și Cluburile copiilor.

Copiii înscriși în competiție au avut de susținut o probă teoretică, de educație rutieră, care a constat în rezolvarea unui chestionar de tip grilă, elaborat de Inspectoratul de Poliție al Județului Bacău, proba de îndemânare cu bicicleta în poligon, proba de îndemânare cu kartul în parcul – școală și proba de viteză karting pe circuit, pe categorii de vârstă. La finalul celor două zile de concurs, locul I, pe echipe, a fost ocupat de Palatul Copiilor Bacău – prin echipajul condus de prof. Eugen Diac, urmat imediat pe podium de echipajul de la Palatul Copiilor Brăila (locul II), antrenat de prof. George Prisecaru, și de Palatul Copiilor Pitești (locul III), pregătit de prof. Cristina Mihai.

Echipajul băcăuan clasat pe locul întâi a fost format din elevii Teodor Damaschin (Pufo, 6 – 9 ani), Mihai Solomon (Mini, 10 – 12 ani) și Laura – Nicoleta Costin (Cadeți, 13 – 16 ani).

karting2

Juriul concursului a fost format din cadre didactice din echipajele înscrise și din arbitri ai Complexului ”Speed Park”. Copiii participant au primit la festivitatea de premiere diplome, medalii și cupe, înmânate de prof. Radu Ghiciușcă, director al Palatului Copiilor Bacău și director al concursului. De asemenea, partenerii și sponsorii evenimentului au primit plachete cu însemnele competiției.

Concursul Interjudețean de Educație rutieră și Karting ”Cupa Moldovei” este un proiect inițiat de Cercul de Educație rutieră și Karting al Palatului Copiilor Bacău, coordonat de profesorul Eugen Diac. La bilanț, competiția a fost pentru toți, cadre didactice, elevi și părinți, o lecție de disciplină, fair play și responsabilitate.

Parteneri ai evenimentului au fost Complexul ”Speed Park”, Automobil Clubul Român (ACR) – Sucursala Județeană Bacău, Clubul Sportiv Școlar Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Docucenter.

Sponsorii care au sprijinit desfășurarea concursului sunt Pambac, Asociația ”Oblio”, Azia Security, Inter Auto, Cocokingdon, SIF 2 Moldova.

Prof. Laura – Nicoleta Bibire

Textul a fost publicat în primul număr al Revistei ”New Press” (iunie 2014), a Palatului Copiilor Bacău..

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *