Press "Enter" to skip to content

Ziua Americii a fost sărbătorită în Bacău, în stil american

Elevi și profesori de la mai multe colegii băcăuane au sărbătorit miercuri, 4 iulie, Ziua Americii, după tradiția americană, la iarbă verde. Petrecerea a avut o tematică multiculturală, cu accent pe stilul country american. Liceenii s-au distrat întrecându-se în jocuri sportive, precum alergatul în saci, sau în stiluri de dans, pe muzică tradițională americană, latino, pop, rock sau muzică populară românească.

În pauzele de dans sau de concurs, participanții au degustat meniu specific american, din care nu au lipsit hamburgeri, coaste cu susan, fasole roșie, porumb fiert, popcorn, Coca Cola și Pepsi dar și tort, sau au făcut sesiuni foto cu elemente decorative cu simboluri americane. Petrecerea de 4 Iulie a avut loc la Pensiunea Cattaleya, din localitatea băcăuană Măgura.

Activitatea a făcut parte din cea de-a doua ediție a programului Cursului ”English Language Program for Youth” (ELPY), derulat de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, în perioada 2015 – 2017, cu finanțare din partea Ambasadei SUA la București.

Beneficiarii programului sunt 20 de elevi de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Colegiul Național ”Ferdinand I”, Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”, Colegiul Național Catolic ”Sf. Iosif”, Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Economic ”Ion Ghica” și Colegiul ”Henri Coandă”, care învață limba engleză și elemente de cultură și civilizație americană, cu profesorii coordonatori Anca Rafiroiu, inspector școlar de limba engleză, și Alis – Elena Gălbează, profesor de limba engleză al Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”.

Următoarea activitate din cadrului programului american pentru liceeni ”English Language Program for Youth”, derulat de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, va fi o sesiune intensivă de limba engleză, ce se va desfășura în intervalul 5 – 7 iulie 2017, la sediul American Corner Bacău.

Prof. Laura Huiban

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *